Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του Σεμιναρίου ‘’Το θέατρο στην εκπαίδευση’’ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, Arts & Traditions που έλαβε χώρα το σχολείο μας.

  Οι εταίροι μας από 12 σχολεία κι ένα Πανεπιστήμιο της Ευρώπης, μας επισκέφθηκαν και έμειναν στην πόλη μας 6 ημέρες. Τους καλωσορίσαμε στο σχολείο μας με ένα μουσικοκινητικό δρώμενο από τους μαθητές της ΣΤ τάξης, δείχνοντας μέσα από αυτό την ιστορία του τόπου μας.

  Την επόμενη μέρα οι μαθητές της Β τάξης παρουσίασαν κουκλοθέατρο με την ιστορία του Αιγέα και του Θησέα με χειροποίητες κούκλες. Ακολούθησαν  οι μαθητές της ΣΤ με  τον μύθο του Αισώπου "ο Ψεύτης Βοσκός", που το απέδωσαν στην αγγλική γλώσσα με φιγούρες θεάτρου σκιών. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση 3 παραδοσιακών χορών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μας τίμησε με την παρουσία του ο κ.Σχολικός Σύμβουλος 57ης Περιφέρειας Δ.Ε. Αττικής κ. Χαλάτσης Παναγιώτης, ο οποίος παρακολούθησε στενά όλες τις δράσεις και εξέφρασε τον θαυμασμό του για το υψηλό επίπεδο του Σεμιναρίου και το άρτιο αποτέλεσμα της συνολικής εικόνας του σχολείου μας, που αποτελεί την πεμπτουσία του ομαδικού πνεύματος και της συλλογικής προσπάθειας των εκπαιδευτικών μας . Οι εταίροι μας ενθουσιάστηκαν από τη διαγωγή και το ζήλο που επέδειξαν οι μαθητές μας σε όλες τις δράσεις.

  Τα σεμινάρια για το Θέατρο, για τα οποία  την αποκλειστική ευθύνη  και παρουσίαση είχε το σχολείο Widden της Αγγλίας, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέροντα, προάγοντας τις γνώσεις και την αισθητική μας προσέγγιση στην αξιοποίηση των τεχνικών δραματοποίησης στο εκπαιδευτικό μας έργο.  

  Τα απογεύματα είχαμε διοργανώσει διάφορες επισκέψεις στην πόλη. Επισκεφθήκαμε το Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου, όπου έμαθαν για την πλούσια ιστορία των μεταλλείων, στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Αρχαίο Θέατρο του Θορικού και περπατήσαμε στο λιμάνι και τη Γαλλική σκάλα. Επίσης επισκεφθήκαμε το Δήμαρχό μας κ.Λουκά, ο οποίος μας υποδέχθηκε με θέρμη και μας συνεχάρη για αυτή μας τη δράση. Αποσπάσαμε εγκωμιαστικά σχόλια απ’ όλες τις αποστολές, τόσο για την διοργάνωση του Σεμιναρίου και τη φιλοξενία που εισέπραξαν οι εταίροι μας, όσο και για τις άρτιες εγκαταστάσεις του σχολείου μας. Ιδιαίτερη εντύπωση τους προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και η άμεση ανταπόκρισή τους στις ανάγκες του σχολείου μας εκείνων των ημερών. Τέλος τους αποχαιρετήσαμε με μια βραδιά γεμάτη ελληνικό χρώμα από χορούς και μουσική, στην οποία έκλεψαν την παράσταση τα συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από τον Πόντο και την Κρήτη.

  Ήταν μια εποικοδομητική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους και ιδιαιτέρως για τους εταίρους μας με τους οποίους ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο P&R meeting το Σεπτέμβριο στη Βουλγαρία.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του Σχολείου & το Εκπαιδευτικό Προσωπικό