Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας

Άρθρο 1

Αν κάποιος μαθητής αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα μέσα στην τάξη του ή στο σχολείο γενικότερα, ενημερώνει τους κηδεμόνες του κι εκείνοι ενημερώνουν το/τη δάσκαλο/α της τάξης ή τον εμπλεκόμενο εκπαιδευτικό, ώστε να βρεθεί λύση. Αν παρ' όλ' αυτά το πρόβλημα παραμένει, τότε ο κηδεμόνας ενημερώνει τον/τη Διευθυντή/ρια του σχολείου.

Άρθρο 2

Απαγορεύεται οποιοσδήποτε γονέας, κηδεμόνας ή συγγενής μαθητή του σχολείου, να επιπλήττει ή να χειροδικεί σε οποιοδήποτε μαθητή του σχολείου. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, θα πρέπει να ενημερώνεται ο/η δάσκαλος/α της τάξης και ο Διευθυντής/ρια του σχολείου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την επίλυση όλων των προβλημάτων εντός του σχολείου.

Άρθρο 3

Οι γονείς / κηδεμόνες οφείλουν να ενημερώνουν δασκάλους & Διευθυντή για τις όποιες ιδιαιτερότητες τους παιδιού τους (εμπιστευτικά) σε θέματα υγείας (σωματικής ή πνευματικής) και σε θέματα που σχετίζονται με πιθανά μαθησιακά προβλήματα. Η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση βοηθά τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους και φυσικά τον ίδιο το μαθητή, αφού η διδασκαλία και οι απαιτήσεις εκ μέρους των εκπαιδευτικών προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού.

Άρθρο 4

Για τη συμμετοχή των παιδιών σε ορισμένες σχολικές εκδηλώσεις, απαιτείται η έγκριση του κηδεμόνα, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Άρθρο 5

Γονείς & κηδεμόνες δικαιούνται και οφείλουν να συμμετέχουν σε όλες τις ενημερωτικές συναντήσεις, σχολικές γιορτές, ημερίδες και άλλες εκδηλώσεις οργανώνονται από την τάξη ή από το σχολείο ή συνδιοργανώνονται από το σχολείο και άλλους φορείς.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.